Adrenalin, Hästkrafter & Elektrifiering!

Sveriges Största Moppefestivaler fortsätter öka intresset runt om i Sverige!

Sommaren 2024 är på väg att bli en oförglömlig tid för moppeentusiaster över hela Sverige. Med en rad spännande evenemang inplanerade, finns det ingen bättre tid att damma av din moppe och ge dig ut på vägarna.

Under ledning av Motorkultur och i samarbete med Motorfestivaler, väntar en serie spektakulära moppefestivaler och tävlingar, som kommer att samla tusentals moppeälskare från när och fjärran.

Det är dags att markera datumen i din kalender: Gotland Motorfestival 10 augusti, Härnösand Motorfestival 31 augusti, Tierp Motorfestival 1 september och Göteborg Motorfestival 7 september.

Gotland Motorfestival – 10 augusti

Moppesäsongen kickstartar på Gotland Motorfestival den 10 augusti på Gotland Ring. Denna idylliska ö blir en mötesplats för moppeentusiaster, där det kommer att finnas en imponerande utställning av både klassiska och moderna mopeder. Mopperallyt kommer att ta deltagarna genom Gotlands pittoreska landskap, och det kommer att finnas gott om möjligheter att träffa likasinnade och utbyta tips och historier. Detta är ett perfekt tillfälle att njuta av sommarens sista strålar och den gemenskap som bara moppekulturen kan erbjuda.

Härnösand Motorfestival – 27 Juli

Nästa stopp är Härnösand Motorfestival den 27 Juli & även 31 Augusti på Mittsverigebanan. Här får deltagarna chansen att testa sina mopeder på en riktig racerbana!

Arrangörerna har planerat en 201 meters sprint som kommer att sätta både förare och maskiner på prov.

Adrenalinet kommer att flöda när mopederna susar fram på banan, och vinnarna kommer att få välförtjänta priser och ära. Det blir en dag fylld med fart, fläkt och gemenskap.

Tierp Motorfestival – 1 september

Bara en dag senare, den 1 september, fortsätter festivalen på Tierp Motorfestival vid Tierp Arena. Känd för sina imponerande motorsportevenemang, blir arenan en perfekt plats för ännu en spännande dag av moppefestligheter. Förutom utställningar och tävlingar, kommer det att finnas möjlighet att prova på nya mopeder och tillbehör från olika utställare. Det är en chans att se det senaste inom moppevärlden och kanske hitta din nästa drömmoppe.

Göteborg Motorfestival – 7 september

Göteborg står värd för moppefestivalens avslutande del den 7 september vid Stora Holms Trafikövningsplats. Denna stad, känd för sin livliga motorsportkultur, kommer att bjuda på en grand finale med allt från utställningar och mopperallyn till spännande tävlingar.

Här kommer moppeentusiaster från hela Sverige att samlas för att fira sin passion för tvåhjuliga äventyr. Det blir en dag fylld med aktiviteter, musik, mat och naturligtvis massor av mopeder.

201 Meters Legal Streetrace i Vårgårda – 8 september

Som om det inte vore nog, avslutas moppefestivalens turné med ett spektakulärt Legal Streetrace vid Vårgårda Flygfält den 8 september.

Detta evenemang, som arrangeras av Motorkultur, bjuder på en 201 meters körning med professionell tidtagning ifrån www.stec.se för att bistå med den mest autentiska känslan med schyssta villkor som STEC står för med sitt nya koncept – ”fair racing”. Det som gör detta race unikt är ”No Prep”-konceptet, där väglaget inte är förberett och liknar en riktig gata – precis som ett äkta Streetrace, fast lagligt!

För att göra tävlingen ännu mer spännande, finns det en ”Cash Grab” där varje deltagare lägger 500 kronor i en pott som vinnaren tar hem. Det blir en adrenalinfylld dag där endast de bästa och mest våghalsiga förarna har chans att kamma hem segern och pengarna.

Trollhättan Motorfestival 1-2 Juni – 201 Meters Race med professionell tidtagning!

Sveriges moppefestival 2024 är en händelse som ingen moppeentusiast vill missa. Med evenemang som sträcker sig över hela landet och aktiviteter som tilltalar både nybörjare och veteraner, är detta en perfekt chans att fira moppekulturen i stor stil. Så sätt på dig hjälmen, starta motorn och ge dig ut på vägarna för att uppleva årets största moppeäventyr!


För Kontakt & Mer information besök:

www.motorkultur.nu

www.motorfestivaler.se

Har ni en Förening eller Klubb som önskar att Samverka?

Just nu erbjuder vi chansen att vinna fri utställningsplats för eran Klubb eller Förening samt fritt reportage i www.motorextra.se till ett värde av 19900:- ex. moms!

Kontakta – stec@stec.se

Önskar ni ställa ut erat Företag exklusivt med egen Monter?

Ps, Alla 30 första företag som bokar monter får fritt reportage i www.motorextra.se innan & efter respektive festival till ett värde av 19 900:- ex. moms!

Kontakta – info@motorextra.se

Vi ses i sommar på Festivalerna!

06.24 - Mobil kampanjebanner (2)

Fler nyheter

06.24 - Desktop forsidebanner
C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

Den 4 augusti markerar starten för något helt unikt inom bilsporten iNorden. För första gången någonsin kommer det Skandinaviska Mästerskapetatt köras på norsk mark, och det är den imponerande Vålerbanan som stårsom värd för detta historiska evenemang. En Historisk MilstolpeDet är STEC (Swedish Touring Endurance Championship) som i samarbete medMotorsport Norge arrangerar denna spektakulära tävling. Vålerbanan, belägen i det vackra norska landskapet, är en av Norges mestrespekterade banor och erbjuder en perfekt plats för att fira nordiskracingvänskap. STEC öppnar upp allt mer och mer på Vålerbanan med flera olika serier för Norska Racingscenen! Endurance Racing på Högsta NivåLoppet körs i…
Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Den 27 juli brakar det loss på Norrlands finaste motorbana, Mittsverigebanan. Då möts motorkulturen i en färgsprakande show av bilar, motorcyklar, mopeder och A-traktorer under den efterlängtade Mid Sweden Motorfestival. Folkfest för AllaMid Sweden Motorfestival är en folkfest där alla motorentusiaster får vara med, oavsett modell på fordonet. Här blandas färgstarka personbilar med glänsande motorcyklar, nostalgiska mopeder och imponerande A-traktorer i en gemensam hyllning till motorkulturen. Oavsett om du kommer som deltagare eller besökare, är detta ett evenemang som lovar att erbjuda något för alla. Motorkultur står för gemenskap där Föreningarna & Klubbarnas samverkan är otroligt viktig! www.haik.se Ett Spektakulärt…
Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Introduktion Lamborghini Urus SE är inte bara en lyx-SUV; det är en revolution inom bilindustrin. När Lamborghini beslutade att ge sig in i SUV-segmentet, var förväntningarna skyhöga. Med Urus SE har de levererat en bil som inte bara upprätthåller märkets tradition av extrem prestanda och banbrytande design, utan också sätter en ny standard för vad en lyxig SUV kan vara. I detta reportage utforskar vi vad som gör Lamborghini Urus SE så exceptionell – från dess historia och design till dess banbrytande teknik och oöverträffade prestanda. Lamborghini Urus SE: Historia och Evolution Lamborghini är mest känt för sina ikoniska sportbilar…
Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Introduktion När man tänker på lyxiga sportbilar, är Aston Martin Vantage ett namn som omedelbart kommer upp. Denna brittiska ikon är inte bara en bil; den är en symbol för elegans, kraft och ingenjörskonst i världsklass. Sedan dess introduktion har Vantage etablerat sig som en av de mest eftertraktade sportbilarna på marknaden, och varje ny version av modellen har fortsatt att överträffa förväntningarna. Men vad är det som gör Aston Martin Vantage så speciell? Låt oss dyka ner i dess historia, design, prestanda och den känsla av lyx den förmedlar. Historia och Arv Aston Martin Vantage har en lång och…
The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

En otroligt stark entré av Christian & Halldora Von Koenigsegg som lyste upp hela eventet! I en strålande debut levererade The Aurora 2024, den första någonsin skandinaviska Concours, en oförglömlig uppvisning av bilhistoria och innovation. Evenemanget levererade en riktig folkfest med det där lilla extra i alla avseenden! Evenemanget, som hölls i den pittoreska skandinaviska landskapet, samlade en eklektisk samling av bilar och fångade entusiasters och samlares hjärtan med sin breda spektrum av epoker och stilar. Storslagna priser pumpades ut kontinuerligt under evenemanget som bidrog till en riktig festkänsla! The Aurora 2024: Sammanfattning Den första upplagan av The Aurora har…
Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

MILANO, ITALIEN — Juli 2024 Alfa Romeo har länge varit en symbol för italiensk passion och ingenjörskonst inom bilvärlden. Med lanseringen av Alfa Romeo USD Barchetta tar de ännu ett steg framåt i sin strävan att kombinera klassisk skönhet med modern prestanda. Denna nya modell är en hyllning till den historiska barchetta-stilen, samtidigt som den erbjuder toppmodern teknik och körglädje. Design och Estetik Alfa Romeo USD Barchetta är en fest för ögonen, med sina slanka linjer och eleganta proportioner. Bilen är inspirerad av de klassiska barchetta-modellerna från 1950- och 60-talen, men med en modern twist som gör att den sticker…
Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

MOLSHEIM, FRANKRIKE — Juli 2024 I en värld där lyxiga SUVständigt omdefinierar vad som är möjligt, förbereder Bugatti sig att ta steget in i detta segment med sin nya skapelse, Bugatti Spartacus. Denna SUV lovar att kombinera märkets legendariska prestanda med oöverträffad komfort och sofistikering, och markerar en ny era för det ikoniska franska varumärket. Design och Exteriör Bugatti Spartacus är en imponerande syn, med en design som harmoniskt förenar kraft och elegans. Den breda fronten är prydd med den klassiska Bugatti-grillen, flankeras av slanka LED-strålkastare som ger bilen ett distinkt och aggressivt utseende. Karossens aerodynamiska linjer är både funktionella…
KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

I en värld där högprestandabilar ständigt utvecklas för att nå nya höjder av hastighet och precision, sticker KTM X-BOW GTX ut som en sann mästare. Denna banbil, ofta kallad ”den ultimata banvapnet,” har tagit motorsportvärlden med storm och sätter en ny standard för prestanda och teknik på banan. KTM, ett namn synonymt med motorcyklar och offroad-racing, har med X-BOW GTX visat att de även kan dominera i bilvärlden. Sedan sin lansering har GTX-modellen imponerat på förare och entusiaster med sin kompromisslösa design och extrema körglädje. Design och Teknik KTM X-BOW GTX är en slående syn med sitt aggressiva, futuristiska utseende…
Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

12 year old Swedish-American racing talent, Deven Grabko, has beenselected to represent the USA at the 2024 FIA Motorsport Games to be heldin Valencia, Spain during the 3rd week of October. Deven, who is represented by the well-respected Italian Driver ManagementAgency, Minardi Management, has already made an impact on theinternational junior karting scene, scoring an impressive top 10 finish at theage of 11 in his junior category and World Series Karting debut, where hefinished 7th in the WSK Final Cup at the hallowed South Garda KartingCircuit in Lonato, Italy, last November. The news of his nomination to represent the USA…
En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

För alla moppeentusiaster, markera den 7-8 september i era kalendrar för en oförglömlig moppeweekend fylld med fart, gemenskap och spänning. Lördag 7 september: Göteborg MotorfestivalLördagen kickstartar med Göteborg Motorfestival, ett måste för alla moppevänner. Ett imponerande mopperally på över 50 km väntar, där deltagarna får uppleva Göteborgs mest ikoniska platser. Rallyt börjar kl. 11:00 från Stora Holm och slingrar sig genom stadens hjärta med stopp vid bland annat Liseberg, Ullevi, Avenyn och Feskekyrkan. Göteborg Motorfestival 7 September: Länk till eventet: https://fb.me/e/59bae8sXj Målgången – Stora Holms Trafikövningsplats Målgången sker åter vid Stora Holms Trafikövningsplats, som även är festivalens nav. Festivalområdet kommer…
Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive (GMA) har återigen satt standarden för bilinnovation med lanseringen av sin senaste skapelse, T.33 Spider Cabriolet. Som en hyllning till avancerad ingenjörskonst och tidlös design, erbjuder T.33 Spider en körupplevelse som få andra kan matcha. Här är en djupgående titt på denna fantastiska cabriolet och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Gordon Murray Automotive: En Visionärs Verk Gordon Murray är inte bara en bilkonstruktör; han är en legend inom bilindustrin. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier och inkluderar ikoniska skapelser som McLaren F1, är Murray känd för att tänja på gränserna för vad…
Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

När man talar om elbilar, kommer ofta märken som Tesla, Lucid och Rivian på tal. Men nu har en ny utmanare tagit plats på scenen med storm – Yangwang, ett premiummärke skapat av den kinesiska biltillverkaren BYD. Deras senaste tillskott, Yangwang U9, är en elektrisk supersportbil som kombinerar banbrytande teknik med en design som får hjärtat att slå snabbare. En närmre titt på Yangwang U9! https://www.byd.com/us/news-list/YANGWANG-Launched-the-U9-Priced-at-1-68-Million-RMB.html Här är historien om Yangwang U9 och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Ursprung och Ambition Yangwang, vilket betyder ”blicka uppåt” på kinesiska, är BYDsvar på behovet av lyx och prestanda i elbilssegmentet.…
stec-norge (1)