Adrenalin, Hästkrafter & Elektrifiering!

En Elektrisk Premiär för Alfa Romeo – Alfa Romeo Junior Veloce intar Scenen med 280 HK!

I en värld där elektrifiering av bilar inte längre är en framtidsvision utan en verklighet, har Alfa Romeo tagit ett modigt steg framåt med lanseringen av deras senaste skapelse: Alfa Romeo Junior Veloce. Denna kompakta sportbil debuterar med en 100% elektrisk drivlina och levererar en imponerande 280 hk, vilket markerar en ny era för det italienska bilmärket känt för sina passionerade körmaskiner.

En Blick Bakåt, Ett Steg Framåt

Alfa Romeo har en lång och anrik historia av att skapa bilar som inte bara är medel för transport, utan konstverk och uttryck för ren körglädje. Modeller som 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, samt Giulia GTA har satt ribban högt. Med utvecklingen av Junior Veloce har samma italienska ingenjörsteam, som ansvarat för dessa ikoniska bilar, återigen kallats in för att leverera en bil som inte bara möter utan överträffar förväntningarna.

Den Elektriska Hjärtat

Under den eleganta huven på Alfa Romeo Junior Veloce döljer sig en 100% elektrisk drivlina som genererar 280 hk (207 kW) och 345 Nm vridmoment. Denna kraftfulla motor tillåter bilen att accelerera från 0 till 100 km/h på imponerande kort tid och erbjuder en körupplevelse som är både dynamisk och miljövänlig. Alfa Romeo har fokuserat på att skapa en bil som kombinerar prestanda och hållbarhet, vilket återspeglas i den effektiva och kraftfulla drivlinan.

Stiligare än Någonsin

Alfa Romeo Junior Veloce är stiligare än någonsin. Den perfekta blandningen av stil och innovation: sportig italiensk design i kombination med oöverträffad uppmärksamhet kring detaljer. Varje linje och kurva på karossen är noggrant utformad för att inte bara se fantastisk ut, utan också förbättra bilens aerodynamik och prestanda. Ge dig ut på vägen med stil med Alfa Romeo Junior Veloce, där sportig tjusning möter innovation och orubblig passion. Upplev spänningen av sportighet uppdaterad för den moderna tid vi lever i.

En Ny Tolkning av Scudetto-grillen

Den ikoniska ”Scudetto” grillen genomgår en spännande uppdatering och erbjuder två unika alternativ: Leggenda och Progresso. Leggenda har en mörk design med digitala och matta detaljer som hyllar Alfa Romeos legendariska bilar. Progresso hyllar innovation och sätter scenen för varumärkets nya eleganta designspråk.

Scudetto V-Shield Reinterpreted

Den klassiska V-formade grillen har omtolkats för att passa den moderna estetiken hos Junior Veloce.

Coda Tronca

Som en symbol för fart och smidighet finns Coda Tronca, vilket betyder “stympad svans” på italienska. En tidlös designfunktion för Alfa Romeo, omtolkad specifikt för den nya kompakta elbilen. Det distinkta stylingelementet härstammar från tidigare racingbilar och förbättrar den aerodynamiska prestandan.

Strålkastare

Full-LED Adaptive Matrix-strålkastarna har avancerad teknik som ger överlägsen belysning för ökad synlighet på vägen, samtidigt som de skapar en distinkt signaturlook som förkroppsligar essensen av Alfa Romeos designspråk.

Bakljus

De eleganta svarta LED-baklyktorna förkroppsligar den tidlösa sportiga tjusningen hos Alfa Romeo, vilket säkerställer att nya Junior Veloce sticker ut från alla perspektiv. De är sömlöst integrerade i Juniors skulpterade linjer och belyser dess distinkta profil med den ikoniska Coda Tronca-designen.

Elegant Design av Sidorna

Varje detalj på profilen för sidorna hos Alfa Romeo Junior Veloce förkroppsligar mod, sportighet och progressiv klass: från de eleganta linjerna som skär genom luften med precision till de dynamiska konturerna som utstrålar självförtroende.

Svart Tak

Det eleganta svarta taket ger en sofistikerad känsla och modern stil. Detta eleganta tillägg, tillgängligt på förfrågan, kompletterar bilens dynamiska siluett med slående kontrast.

Fälgar

Varje fälgalternativ har en unik och fängslande karaktär som representerar en modern uppdatering av Alfa Romeos tradition: varje design utstrålar modernitet samtidigt som den hyllar varumärkets berömda arv.

Stil i Varje Detalj

Nya Alfa Romeo Junior Veloce utstrålar en tydlig blandning av stil och designkänsla. Den visar noggrann uppmärksamhet på varje signaturdetalj i märket, som den ikoniska närvaron av Biscione på C-stolpen.

Interiör

Föraren i Fokus

Interiören i Alfa Romeo Junior Veloce är utformad för att kretsa kring föraren. Den integrerar sömlöst toppmodern teknik med ergonomisk design och förstklassiga material, vilket ger en oöverträffad körupplevelse.

Cannocchiale-klustret

10,25” Cannocchiale-klustret fungerar som en inkörsport till en oöverträffad körupplevelse, och erbjuder föraren intuitiv information och anpassningsbara kontroller.

Förarfokuserad Pekskärm

Pekskärmen på 10,25″ ger en sömlös, smartphone-liknande upplevelse ut i fingerspetsarna. Helt anpassningsbar för att matcha dina preferenser, är den banbrytande displayen orienterad 11 grader mot föraren för optimal läsbarhet och interaktion.

Ratt

Med Paket Sport erbjuds en ergonomisk sportratt, klädd med läder och Alcantara för stil och en modern touch.

Icona-säten

Icona-säten i svart och blått tyg med en imponerande camo-effekt, prydd med Biscione-emblemet.

Spiga-säten

Spiga-sätena har distinkt svart och rött tyg, med en ikonisk Scudetto-effekt. Dessa säten är elektroniskt justerbara och har en massagefunktion för ökad komfort.

Corsa-säten

Corsa by Sabelt-stolarna med svart och röd mocka ger både stöd och ergonomi. Med sin eleganta design och djärva röda sömmar utstrålar den racinginspirerad elegans.

Mittkonsol

Mittkonsolen på Alfa Romeo Junior Veloce andas ergonomiska designprinciper som betonar förarens centrala placering i interiören. Den är placerad på en högre nivå jämfört med andra i sin klass och har ett mjukt material för ökad komfort. Konsolen integreras sömlöst med den övergripande designen, praktiska fack och förstklassiga ytbehandlingar som innehåller viktiga kontroller som Start & Stopp-knappen, växlingsreglage, elektronisk parkeringsbroms och DNA-väljare.

Hub för Smartphones

Sömlös anslutning och oslagbar komfort varje gång med den trådlösa laddningsplattan på 190-90 mm som du kan koppla in vilken typ av smartphone som helst, tillsammans med USB-portar framtill och en USBC-port i baksätena. LED-indikatorer ger feedback om laddningsstatus, vilket säkerställer att du alltid är uppladdad när du kör iväg.

Ambient Belysning

Den anpassningsbara belysningen omger och förhöjer den förstklassiga atmosfären hos Alfa Romeo Junior Veloce samt förstärker varje detalj i interiören. Den är strategiskt placerad i nyckelområden som mittkonsolen, luftutblås och Cannocchiale-klustret och erbjuder 8 valbara färger som framhäver även de minsta elementen, inklusive den upplysta Biscione-emblemet vid luftutblåsen.

Bagageutrymme

Bagageutrymmet på nya Alfa Romeo Junior Veloce har handsfree-teknik för elmanövrerad baklucka, vilket säkerställer ökad komfort och bekvämlighet. Med en generös 400-liters kapacitet anpassar den sig efter dina behov. Anpassa din förvaring med det justerbara bagageutrymmet som erbjuder tre nivåer av mångsidighet. Upptäck dessutom ett bekvämt 12V-uttag för alla dina laddningsbehov, från prylar till elsparkcyklar.

Kabelhantering

Den mångsidiga kabelhållaren kommer som standard med Alfa Romeo Junior Veloce. Denna bekväma lösning ger dig friheten att använda den främre bag

https://www.alfaromeo.se/models/junior-elettrica

06.24 - Mobil kampanjebanner (2)

Fler nyheter

06.24 - Desktop forsidebanner
C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

Den 4 augusti markerar starten för något helt unikt inom bilsporten iNorden. För första gången någonsin kommer det Skandinaviska Mästerskapetatt köras på norsk mark, och det är den imponerande Vålerbanan som stårsom värd för detta historiska evenemang. En Historisk MilstolpeDet är STEC (Swedish Touring Endurance Championship) som i samarbete medMotorsport Norge arrangerar denna spektakulära tävling. Vålerbanan, belägen i det vackra norska landskapet, är en av Norges mestrespekterade banor och erbjuder en perfekt plats för att fira nordiskracingvänskap. STEC öppnar upp allt mer och mer på Vålerbanan med flera olika serier för Norska Racingscenen! Endurance Racing på Högsta NivåLoppet körs i…
Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Den 27 juli brakar det loss på Norrlands finaste motorbana, Mittsverigebanan. Då möts motorkulturen i en färgsprakande show av bilar, motorcyklar, mopeder och A-traktorer under den efterlängtade Mid Sweden Motorfestival. Folkfest för AllaMid Sweden Motorfestival är en folkfest där alla motorentusiaster får vara med, oavsett modell på fordonet. Här blandas färgstarka personbilar med glänsande motorcyklar, nostalgiska mopeder och imponerande A-traktorer i en gemensam hyllning till motorkulturen. Oavsett om du kommer som deltagare eller besökare, är detta ett evenemang som lovar att erbjuda något för alla. Motorkultur står för gemenskap där Föreningarna & Klubbarnas samverkan är otroligt viktig! www.haik.se Ett Spektakulärt…
Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Introduktion Lamborghini Urus SE är inte bara en lyx-SUV; det är en revolution inom bilindustrin. När Lamborghini beslutade att ge sig in i SUV-segmentet, var förväntningarna skyhöga. Med Urus SE har de levererat en bil som inte bara upprätthåller märkets tradition av extrem prestanda och banbrytande design, utan också sätter en ny standard för vad en lyxig SUV kan vara. I detta reportage utforskar vi vad som gör Lamborghini Urus SE så exceptionell – från dess historia och design till dess banbrytande teknik och oöverträffade prestanda. Lamborghini Urus SE: Historia och Evolution Lamborghini är mest känt för sina ikoniska sportbilar…
Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Introduktion När man tänker på lyxiga sportbilar, är Aston Martin Vantage ett namn som omedelbart kommer upp. Denna brittiska ikon är inte bara en bil; den är en symbol för elegans, kraft och ingenjörskonst i världsklass. Sedan dess introduktion har Vantage etablerat sig som en av de mest eftertraktade sportbilarna på marknaden, och varje ny version av modellen har fortsatt att överträffa förväntningarna. Men vad är det som gör Aston Martin Vantage så speciell? Låt oss dyka ner i dess historia, design, prestanda och den känsla av lyx den förmedlar. Historia och Arv Aston Martin Vantage har en lång och…
The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

En otroligt stark entré av Christian & Halldora Von Koenigsegg som lyste upp hela eventet! I en strålande debut levererade The Aurora 2024, den första någonsin skandinaviska Concours, en oförglömlig uppvisning av bilhistoria och innovation. Evenemanget levererade en riktig folkfest med det där lilla extra i alla avseenden! Evenemanget, som hölls i den pittoreska skandinaviska landskapet, samlade en eklektisk samling av bilar och fångade entusiasters och samlares hjärtan med sin breda spektrum av epoker och stilar. Storslagna priser pumpades ut kontinuerligt under evenemanget som bidrog till en riktig festkänsla! The Aurora 2024: Sammanfattning Den första upplagan av The Aurora har…
Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

MILANO, ITALIEN — Juli 2024 Alfa Romeo har länge varit en symbol för italiensk passion och ingenjörskonst inom bilvärlden. Med lanseringen av Alfa Romeo USD Barchetta tar de ännu ett steg framåt i sin strävan att kombinera klassisk skönhet med modern prestanda. Denna nya modell är en hyllning till den historiska barchetta-stilen, samtidigt som den erbjuder toppmodern teknik och körglädje. Design och Estetik Alfa Romeo USD Barchetta är en fest för ögonen, med sina slanka linjer och eleganta proportioner. Bilen är inspirerad av de klassiska barchetta-modellerna från 1950- och 60-talen, men med en modern twist som gör att den sticker…
Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

MOLSHEIM, FRANKRIKE — Juli 2024 I en värld där lyxiga SUVständigt omdefinierar vad som är möjligt, förbereder Bugatti sig att ta steget in i detta segment med sin nya skapelse, Bugatti Spartacus. Denna SUV lovar att kombinera märkets legendariska prestanda med oöverträffad komfort och sofistikering, och markerar en ny era för det ikoniska franska varumärket. Design och Exteriör Bugatti Spartacus är en imponerande syn, med en design som harmoniskt förenar kraft och elegans. Den breda fronten är prydd med den klassiska Bugatti-grillen, flankeras av slanka LED-strålkastare som ger bilen ett distinkt och aggressivt utseende. Karossens aerodynamiska linjer är både funktionella…
KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

I en värld där högprestandabilar ständigt utvecklas för att nå nya höjder av hastighet och precision, sticker KTM X-BOW GTX ut som en sann mästare. Denna banbil, ofta kallad ”den ultimata banvapnet,” har tagit motorsportvärlden med storm och sätter en ny standard för prestanda och teknik på banan. KTM, ett namn synonymt med motorcyklar och offroad-racing, har med X-BOW GTX visat att de även kan dominera i bilvärlden. Sedan sin lansering har GTX-modellen imponerat på förare och entusiaster med sin kompromisslösa design och extrema körglädje. Design och Teknik KTM X-BOW GTX är en slående syn med sitt aggressiva, futuristiska utseende…
Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

12 year old Swedish-American racing talent, Deven Grabko, has beenselected to represent the USA at the 2024 FIA Motorsport Games to be heldin Valencia, Spain during the 3rd week of October. Deven, who is represented by the well-respected Italian Driver ManagementAgency, Minardi Management, has already made an impact on theinternational junior karting scene, scoring an impressive top 10 finish at theage of 11 in his junior category and World Series Karting debut, where hefinished 7th in the WSK Final Cup at the hallowed South Garda KartingCircuit in Lonato, Italy, last November. The news of his nomination to represent the USA…
En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

För alla moppeentusiaster, markera den 7-8 september i era kalendrar för en oförglömlig moppeweekend fylld med fart, gemenskap och spänning. Lördag 7 september: Göteborg MotorfestivalLördagen kickstartar med Göteborg Motorfestival, ett måste för alla moppevänner. Ett imponerande mopperally på över 50 km väntar, där deltagarna får uppleva Göteborgs mest ikoniska platser. Rallyt börjar kl. 11:00 från Stora Holm och slingrar sig genom stadens hjärta med stopp vid bland annat Liseberg, Ullevi, Avenyn och Feskekyrkan. Göteborg Motorfestival 7 September: Länk till eventet: https://fb.me/e/59bae8sXj Målgången – Stora Holms Trafikövningsplats Målgången sker åter vid Stora Holms Trafikövningsplats, som även är festivalens nav. Festivalområdet kommer…
Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive (GMA) har återigen satt standarden för bilinnovation med lanseringen av sin senaste skapelse, T.33 Spider Cabriolet. Som en hyllning till avancerad ingenjörskonst och tidlös design, erbjuder T.33 Spider en körupplevelse som få andra kan matcha. Här är en djupgående titt på denna fantastiska cabriolet och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Gordon Murray Automotive: En Visionärs Verk Gordon Murray är inte bara en bilkonstruktör; han är en legend inom bilindustrin. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier och inkluderar ikoniska skapelser som McLaren F1, är Murray känd för att tänja på gränserna för vad…
Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

När man talar om elbilar, kommer ofta märken som Tesla, Lucid och Rivian på tal. Men nu har en ny utmanare tagit plats på scenen med storm – Yangwang, ett premiummärke skapat av den kinesiska biltillverkaren BYD. Deras senaste tillskott, Yangwang U9, är en elektrisk supersportbil som kombinerar banbrytande teknik med en design som får hjärtat att slå snabbare. En närmre titt på Yangwang U9! https://www.byd.com/us/news-list/YANGWANG-Launched-the-U9-Priced-at-1-68-Million-RMB.html Här är historien om Yangwang U9 och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Ursprung och Ambition Yangwang, vilket betyder ”blicka uppåt” på kinesiska, är BYDsvar på behovet av lyx och prestanda i elbilssegmentet.…
stec-norge (1)