Adrenalin, Hästkrafter & Elektrifiering!

Eadon Green Panthean Coupé – En Ny Era av Raffinerad Lyx!

Raffinerad. Elegant. Kraftfull. Tyst. Exklusiv. Lyxig.

När Eadon Green designade den nya Panthean Coupé återkom samma ord som användes vid skapandet av den ursprungliga Black Cuillin: Raffinerad, elegant, kraftfull, tyst, exklusiv och lyxig. Dessa ideal ledde till behovet av att skapa en stor, imponerande maskin av allra högsta kvalitet, men denna gång med plats för fyra personer i en kupé som kan specificeras till en standard som är oslagbar världen över.

Exklusivitet

Endast ett litet antal Panthean-bilar kommer att tillverkas, var och en med en noggrann och unik specifikation, vilket gör denna modell till en samlarutgåva och en av de mest exklusiva bilarna någonsin. Varje Panthean kommer att ha en individuellt specificerad interiör och en unikt detaljerad exteriör, vilket säkerställer att varje Panthean är en personlig reflektion av sin ägare och den enda i sitt slag.

Interiör & Exteriör

Den lyxiga interiören är klädd i de finaste hudar och kompletteras med 2000-talets teknik. GPS-stödd satellitnavigering som känner till terrängen du kör på, inklusive vägarnas lutningar, nattseende, fotgängarigenkänning, heads-up display och skräddarsydd ljudanläggning är bara några av de tekniska funktioner som kan specificeras.

Modern Raffinering

Lyxig hudklädd interiör är en självklarhet i Panthean, och till detta lägger vi till tekniken från 2000-talet. GPS-stödd satellitnavigering som känner till terrängen du kör på, ända ner till vägarnas lutning, nattseende, fotgängarigenkänning, heads-up display och skräddarsydd ljudanläggning är bara några av de tekniska funktioner som kan specificeras.

Drivlina & Fjädring

Tyst och lätt acceleration driver Panthean från 0 till 60 mph på 4 sekunder, tack vare den dubbelturbo 6,6 liters V12 bensinmotorn som är kopplad till en 8-växlad automatlåda. Dubbla triangellänkar och multilänk fjädring, med styrprogramvara för Pantheans luftfjädring, har konfigurerats för att reagera snabbt på karossens rörelser och motstå rullning vid inbromsningar i kurvor.

Specifikationer

Eadon Green Panthean Coupé är en manifestation av toppmodern ingenjörskonst och design, och dess tekniska specifikationer är inget mindre än imponerande. Varje detalj har noggrant utformats för att leverera en oöverträffad körupplevelse.

Fordonstyp: Grand Touring Coupé
Denna bil är designad för att erbjuda en lyxig och komfortabel resa över långa avstånd, med plats för fyra passagerare i en elegant och rymlig kupé.

Säten: 4
Panthean erbjuder bekväm sittplats för fyra personer, vilket gör den idealisk för både korta och långa resor med familj och vänner.

Motor: V12 6,6 liter
Hjärtat i Panthean är en kraftfull V12-motor på 6,6 liter som garanterar en jämn och kraftfull prestanda under alla förhållanden.

Transmission: Automatisk 8-växlad
Den 8-växlade automatiska transmissionen säkerställer smidiga växlingar och optimal effektutnyttjande för en behaglig och responsiv körupplevelse.

Drivlina: Bakhjulsdrift
Med bakhjulsdrift får föraren en dynamisk och engagerande körupplevelse, där bilen svarar direkt på styrningen och erbjuder fantastisk balans och kontroll.

Acceleration (0-60 mph): 4,8 sekunder (0-96,6 km/h)
Panthean accelererar från stillastående till 60 mph (96,6 km/h) på imponerande 4,8 sekunder, vilket vittnar om dess kraft och prestanda.

Toppfart: 155 mph (250 km/h)
Denna grand touring coupé kan nå en toppfart på 155 mph (250 km/h), vilket gör den både snabb och kraftfull på motorvägen.

Effekt: 601 PS vid 6000 varv/minut
Med en effekt på 601 PS vid 6000 varv per minut, levererar Panthean exceptionell prestanda och kraft.

Vridmoment: 840 Nm vid 1650 varv/minut
Den massiva vridmomentet på 840 Nm vid låga 1650 varv per minut säkerställer att Panthean har kraften att accelerera snabbt och smidigt.

Induktion: Direktinsprutning/dubbelturbo
Motorn använder direktinsprutning och dubbelturbo för att maximera effektiviteten och prestandan, vilket resulterar i en kraftfull men samtidigt raffinerad körupplevelse.

Bränsle: Bensin
Panthean drivs av bensin, vilket ger en balanserad blandning av prestanda och bränsleeffektivitet.

CO2 Utsläpp: 337 g/km
Med ett utsläpp på 337 g/km är Panthean inte bara kraftfull utan också designad med hänsyn till miljöpåverkan.

Bränsleekonomi (UK MPG): 12,3/28,0 stad/motorväg
Panthean erbjuder en bränsleekonomi på 12,3 MPG i stadstrafik och 28,0 MPG på motorvägen, vilket gör den lämplig för både korta och långa resor.

Dimensioner:

  • Längd: 5575 mm
  • Höjd: 1492 mm
  • Bredd: 2023 mm
  • Hjulbas: 3112 mm
  • Främre spårvidd: 1672 mm
  • Bakre spårvidd: 1708 mm

Dessa dimensioner ger Panthean en imponerande närvaro på vägen och bidrar till dess stabilitet och komfort.

Fjädring: Dubbla triangellänkar + multilänk
Panthean är utrustad med dubbla triangellänkar och multilänk fjädring som tillsammans med avancerad styrprogramvara ger en jämn och stabil körupplevelse, även i utmanande vägförhållanden.

Vikt: 2560 kg
Med en vikt på 2560 kg, kombinerar Panthean solid konstruktion med balanserad viktfördelning för optimal prestanda och komfort.

Eadon Green Panthean Coupé är mer än bara en bil; det är ett tekniskt mästerverk som erbjuder en unik kombination av kraft, lyx och exklusivitet. Med sina imponerande specifikationer och sin skräddarsydda design, är Panthean en bil för den kräsne föraren som kräver det bästa.

Den nya Eadon Green Panthean Coupé representerar toppen av vad modern bilteknik och lyx kan erbjuda. Dess design är en blandning av klassisk elegans och modern teknologi, vilket gör den till en bil för den kräsne och stilmedvetne föraren. Panthean är inte bara ett transportmedel, utan en upplevelse av högsta kvalitet och unikhet.

För mer information och för att utforska Panthean ytterligare, ladda ner Panthean iPad-broschyren här.

Eadon Green fortsätter att sätta standarden för exklusiv och lyxig bilkörning, och Panthean Coupé är inget undantag. Det är ett mästerverk av design och teknik som bara ett fåtal kommer att få äran att äga.

https://www.eadongreen.com/panthean-coupe/

06.24 - Mobil kampanjebanner (2)

Fler nyheter

06.24 - Desktop forsidebanner
C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

C1 Nordic Racing på Vålerbanan – En Bana för Nordisk Racingvänskap!

Den 4 augusti markerar starten för något helt unikt inom bilsporten iNorden. För första gången någonsin kommer det Skandinaviska Mästerskapetatt köras på norsk mark, och det är den imponerande Vålerbanan som stårsom värd för detta historiska evenemang. En Historisk MilstolpeDet är STEC (Swedish Touring Endurance Championship) som i samarbete medMotorsport Norge arrangerar denna spektakulära tävling. Vålerbanan, belägen i det vackra norska landskapet, är en av Norges mestrespekterade banor och erbjuder en perfekt plats för att fira nordiskracingvänskap. STEC öppnar upp allt mer och mer på Vålerbanan med flera olika serier för Norska Racingscenen! Endurance Racing på Högsta NivåLoppet körs i…
Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Mid Sweden Motorfestival - En Sommaroas för Motorvänner!

Den 27 juli brakar det loss på Norrlands finaste motorbana, Mittsverigebanan. Då möts motorkulturen i en färgsprakande show av bilar, motorcyklar, mopeder och A-traktorer under den efterlängtade Mid Sweden Motorfestival. Folkfest för AllaMid Sweden Motorfestival är en folkfest där alla motorentusiaster får vara med, oavsett modell på fordonet. Här blandas färgstarka personbilar med glänsande motorcyklar, nostalgiska mopeder och imponerande A-traktorer i en gemensam hyllning till motorkulturen. Oavsett om du kommer som deltagare eller besökare, är detta ett evenemang som lovar att erbjuda något för alla. Motorkultur står för gemenskap där Föreningarna & Klubbarnas samverkan är otroligt viktig! www.haik.se Ett Spektakulärt…
Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Lamborghini Urus SE - Den Ultimata Lyx-SUVEN med den Osannolika Prestandan!

Introduktion Lamborghini Urus SE är inte bara en lyx-SUV; det är en revolution inom bilindustrin. När Lamborghini beslutade att ge sig in i SUV-segmentet, var förväntningarna skyhöga. Med Urus SE har de levererat en bil som inte bara upprätthåller märkets tradition av extrem prestanda och banbrytande design, utan också sätter en ny standard för vad en lyxig SUV kan vara. I detta reportage utforskar vi vad som gör Lamborghini Urus SE så exceptionell – från dess historia och design till dess banbrytande teknik och oöverträffade prestanda. Lamborghini Urus SE: Historia och Evolution Lamborghini är mest känt för sina ikoniska sportbilar…
Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Aston Martin Vantage - Elegans och Prestanda i ett Kraftpaket!

Introduktion När man tänker på lyxiga sportbilar, är Aston Martin Vantage ett namn som omedelbart kommer upp. Denna brittiska ikon är inte bara en bil; den är en symbol för elegans, kraft och ingenjörskonst i världsklass. Sedan dess introduktion har Vantage etablerat sig som en av de mest eftertraktade sportbilarna på marknaden, och varje ny version av modellen har fortsatt att överträffa förväntningarna. Men vad är det som gör Aston Martin Vantage så speciell? Låt oss dyka ner i dess historia, design, prestanda och den känsla av lyx den förmedlar. Historia och Arv Aston Martin Vantage har en lång och…
The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

The Aurora 2024 Båstad - The Scandinavian Concour´s Storslagna Debut!

En otroligt stark entré av Christian & Halldora Von Koenigsegg som lyste upp hela eventet! I en strålande debut levererade The Aurora 2024, den första någonsin skandinaviska Concours, en oförglömlig uppvisning av bilhistoria och innovation. Evenemanget levererade en riktig folkfest med det där lilla extra i alla avseenden! Evenemanget, som hölls i den pittoreska skandinaviska landskapet, samlade en eklektisk samling av bilar och fångade entusiasters och samlares hjärtan med sin breda spektrum av epoker och stilar. Storslagna priser pumpades ut kontinuerligt under evenemanget som bidrog till en riktig festkänsla! The Aurora 2024: Sammanfattning Den första upplagan av The Aurora har…
Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

Alfa Romeo USD Barchetta - En Hyllning till Italiensk Design och Körglädje!

MILANO, ITALIEN — Juli 2024 Alfa Romeo har länge varit en symbol för italiensk passion och ingenjörskonst inom bilvärlden. Med lanseringen av Alfa Romeo USD Barchetta tar de ännu ett steg framåt i sin strävan att kombinera klassisk skönhet med modern prestanda. Denna nya modell är en hyllning till den historiska barchetta-stilen, samtidigt som den erbjuder toppmodern teknik och körglädje. Design och Estetik Alfa Romeo USD Barchetta är en fest för ögonen, med sina slanka linjer och eleganta proportioner. Bilen är inspirerad av de klassiska barchetta-modellerna från 1950- och 60-talen, men med en modern twist som gör att den sticker…
Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

Bugatti Spartacus - En Ny Era för Lyx och Prestanda inom SUV!

MOLSHEIM, FRANKRIKE — Juli 2024 I en värld där lyxiga SUVständigt omdefinierar vad som är möjligt, förbereder Bugatti sig att ta steget in i detta segment med sin nya skapelse, Bugatti Spartacus. Denna SUV lovar att kombinera märkets legendariska prestanda med oöverträffad komfort och sofistikering, och markerar en ny era för det ikoniska franska varumärket. Design och Exteriör Bugatti Spartacus är en imponerande syn, med en design som harmoniskt förenar kraft och elegans. Den breda fronten är prydd med den klassiska Bugatti-grillen, flankeras av slanka LED-strålkastare som ger bilen ett distinkt och aggressivt utseende. Karossens aerodynamiska linjer är både funktionella…
KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

KTM X-BOW GTX - Den Ultimata Banvapnet

I en värld där högprestandabilar ständigt utvecklas för att nå nya höjder av hastighet och precision, sticker KTM X-BOW GTX ut som en sann mästare. Denna banbil, ofta kallad ”den ultimata banvapnet,” har tagit motorsportvärlden med storm och sätter en ny standard för prestanda och teknik på banan. KTM, ett namn synonymt med motorcyklar och offroad-racing, har med X-BOW GTX visat att de även kan dominera i bilvärlden. Sedan sin lansering har GTX-modellen imponerat på förare och entusiaster med sin kompromisslösa design och extrema körglädje. Design och Teknik KTM X-BOW GTX är en slående syn med sitt aggressiva, futuristiska utseende…
Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

Deven Grabko Will Represent Team USA at the 2024 FIA Motorsport Games in Valencia, Spain!

12 year old Swedish-American racing talent, Deven Grabko, has beenselected to represent the USA at the 2024 FIA Motorsport Games to be heldin Valencia, Spain during the 3rd week of October. Deven, who is represented by the well-respected Italian Driver ManagementAgency, Minardi Management, has already made an impact on theinternational junior karting scene, scoring an impressive top 10 finish at theage of 11 in his junior category and World Series Karting debut, where hefinished 7th in the WSK Final Cup at the hallowed South Garda KartingCircuit in Lonato, Italy, last November. The news of his nomination to represent the USA…
En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

En Episk Moppeweekend i Göteborg och Vårgårda – Boka Nu!

För alla moppeentusiaster, markera den 7-8 september i era kalendrar för en oförglömlig moppeweekend fylld med fart, gemenskap och spänning. Lördag 7 september: Göteborg MotorfestivalLördagen kickstartar med Göteborg Motorfestival, ett måste för alla moppevänner. Ett imponerande mopperally på över 50 km väntar, där deltagarna får uppleva Göteborgs mest ikoniska platser. Rallyt börjar kl. 11:00 från Stora Holm och slingrar sig genom stadens hjärta med stopp vid bland annat Liseberg, Ullevi, Avenyn och Feskekyrkan. Göteborg Motorfestival 7 September: Länk till eventet: https://fb.me/e/59bae8sXj Målgången – Stora Holms Trafikövningsplats Målgången sker åter vid Stora Holms Trafikövningsplats, som även är festivalens nav. Festivalområdet kommer…
Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive - Revolutionerande T.33 Spider Cabriolet!

Gordon Murray Automotive (GMA) har återigen satt standarden för bilinnovation med lanseringen av sin senaste skapelse, T.33 Spider Cabriolet. Som en hyllning till avancerad ingenjörskonst och tidlös design, erbjuder T.33 Spider en körupplevelse som få andra kan matcha. Här är en djupgående titt på denna fantastiska cabriolet och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Gordon Murray Automotive: En Visionärs Verk Gordon Murray är inte bara en bilkonstruktör; han är en legend inom bilindustrin. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier och inkluderar ikoniska skapelser som McLaren F1, är Murray känd för att tänja på gränserna för vad…
Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

Premiummärket Yangwang ifrån BYD - Elektriska Supersportbilen Yangwang U9 Skakar Om Bilvärlden!

När man talar om elbilar, kommer ofta märken som Tesla, Lucid och Rivian på tal. Men nu har en ny utmanare tagit plats på scenen med storm – Yangwang, ett premiummärke skapat av den kinesiska biltillverkaren BYD. Deras senaste tillskott, Yangwang U9, är en elektrisk supersportbil som kombinerar banbrytande teknik med en design som får hjärtat att slå snabbare. En närmre titt på Yangwang U9! https://www.byd.com/us/news-list/YANGWANG-Launched-the-U9-Priced-at-1-68-Million-RMB.html Här är historien om Yangwang U9 och varför den har potential att revolutionera sportbilsmarknaden. Ursprung och Ambition Yangwang, vilket betyder ”blicka uppåt” på kinesiska, är BYDsvar på behovet av lyx och prestanda i elbilssegmentet.…
stec-norge (1)